pátek 5. května 2017

Recenze na Nejkrásnější

Autorka: Marissa Meyer
Nakladatelství: Egmont
Rok vydání: 2015 orig, cz
Žánr: fantasy, sci-fi, re-telling
Počet stran: 192

Recenze:
Hned po úžasné knize Cress jsem se rozhodla pro další díl ze série Měsíční kroniky. Tentokrát se ale jednalo o doplňkovou knihu, která byla zaměřená na život nejzápornější postavy v sérii Marissy Meyer, a tou postavou nemůže být nikdo jiný než nesnesitelná královna Levana. 

I když se to nezdá, královna Levana měla opravdu strašné mládí, které způsobilo to, jak strašně se chová teď.  Podíl na tom samozřejmě měla láska, pomsta a královská koruna. 

Dokud jsem si nepřečetla tuto knihu, vůbec jsem nevěděla, čím si Levana ve svém mládí procházela a řeknu vám, že to nebylo nic pěkného a vlastně jsem jí musela v některých chvílích na začátku i litovat, ale postupně jsem se opět dostala k názoru, že ji zase nesnáším. 
Ne, že by Levana neměla zlost už v sobě, ale velký podíl na jejím chování měla její sestra královna Chanary, o které jsem toho doteď příliš nevěděla, nebo bych vlastně říct, že jsem nevěděla vůbec nic. Byla jsem tedy velmi překvapená, když jsem se dozvěděla, že královna Chanary nebyla žádným andílkem a přitom je to matka Selene. 
A ten největší podíl na tom měla tragická láska, která byla bohužel ze strany partnera neopětovaná, ale Levana si stále myslela, že postupem času se do ní její vyvolený zamiluje a dělala pro to všechno, dokonce se starala o jeho dcerku Winter. 
Levana jejich těla neviděla, ale jejich ložnice druhý den ráno ano, a první, co jí napadlo, bylo, že všechna ta krev by vypadala skvěle na rtech jako rtěnka. 
Ze začátku jsem vůbec nevěděla, co mám od knihy očekávat. Viděla jsem na ní jednu docela průměrnou recenzi, a tak jsem se bála a nedělala si moc velké naděje na to, že by se mi třeba mohl zalíbit. No, a zřejmě proto, že jsem neměla moc velké naděje, jsem byla z knihy hodně překvapená.
Knihu jsem si opět užila a jsem ráda, že jí autorka napsala, protože každá kniha z této série navíc je pro mě radost číst a jsem ráda za každou další chvilku, kterou můžu strávit v knihách této úžasné autorky! 
Nejkrásnější opravdu byla nejkratší knižní jednohubka, jakou jsem snad kdy četla. Byla ale zároveň hrozně čtivá a byla jsem hodně udivená, jak dokázala kniha tak rychle vygradovat. 
Ani v této knize se autorčin styl nemění, je stále chytlavý, čtivý, napínavý a tento díl by navíc i smutný. Bylo rozhodně zajímavé číst knihu z prostředí Měsíce, kam jsem zatím neměla tu příležitost se v předchozích třech dílech dostat (s Winter se to nejspíš změní). 

Co se obálky týče nejde říct, že by byla špatná. Na rozdíl od anglické verze do české verze obálka svým vzhledem a barvami krásně zapadá. Jen se mi na ní nelíbí pusa, která je lesklá, zatímco zbytek postavy není. Ale jinak zrcadlo a pozadí za postavou je vážně nádherné! 

Kniha Nejkrásnější mě tedy mile překvapila, autorka zase měla všechno skvěle promyšlené a já jsem se dozvěděla něco i o postavách, na které jsem zatím v minulých dílech nenarazila. Taky konečně znám blíže důvod, proč je královna Levana tak strašnou královnou a teď se můžu vrhnout na Winter!

9/10

Pokud vás recenze zaujala, kde knihu koupit nejlevněji vám poradí ZDE

4 komentáře:

  1. Veľmi sa mi páči obálka. Naozaj mi pripomína Assassina ktorého miluje.. Budem sa po knihe musieť pozrieť v obchode

    OdpovědětVymazat
  2. Také se přidám a řeknu, že se mi ta obálka hodně líbí! A na knížku se rozhodně chystám, už jen kvůli tomu, abych měla Kroniky kompletní! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, t o je rozhodně potřeba:) každá knížka, která má něco společného s Měsíčními kronikami je super!:D

      Vymazat

Za každičký komentář jsem nesmírně ráda! :)