středa 31. srpna 2016

Recenze: Město z kostí

Název: Nástroje smrti - Město z kostí
Autorka: Cassandra Claerová
Série: Nástroje smrti #1
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 416
Rok vydání (orig): 2007
Rok vydání (cz): 2013
Žánr: Young Adult, Fantasy

Anotace (Databáze knih): Když se patnáctiletá Clary Frayová vydá do newyorského klubu Pandemonium, vůbec netuší, že se stane svědkyní vraždy a vstoupí tak do světa lovců stínů, bojovníků, kteří mají svět chránit před démony. A už z něj nevystoupí, protože její život se převrátí vzhůru nohama... Co je Clary vlastně zač? Kde se vzaly její schopnosti? A jsou pro ni spíš prokletím, nebo požehnáním? 


Poté co Clary navštíví Pandemonium a její matku unesou, už neví jak dál. V tom potká Jace, který je lovec stínů a poskytne jí útočiště v Institutu. Kde potkává Isabelu a Aleka Lightwoodovi. Od správce Institutu - Hodge, se dozvídá o Kruhu, dřívějším spolku co ukradl Pohár smrti, který se poté ztratil a jen Clary ho může  najít. Vůdce kruhu Valentýn se vrací a chce najít Pohár smrti aby mohl vytvořit novou armádu. Při setkání s Valentýnem se Clary a Jace dozvídají věc, co jim úplně změní život...

Jsem  ten typ člověka co nerad kouká na film a až pak si přečte knihu, ale myslím že tady to vůbec nevadilo! Sice jsem už tušila o co vlastně půjde, ale občas jsem se i zmýlila, jelikož kniha byla hodně jiná a to hlavně konec, který zůstal vlastně otevřený abyste si přečetli další knižní díly. Tuhle knihu bych teda mohla číst pořád dokola, díky tomu úžasnému ději!

Hrozně jsem si zamilovala paličatého Jace, protože jestli jste viděli film a nebo jste prostě do vyhledávače zadali Jace Wayland a podobně, zřejmě na vás vyskočil blond ,,gotik" (hrozně krásný, pohledný, přitažlivý, úžasný, odvážný, silný) už toho radši nechám.. 


Kniha má celkem dost malá písmenka a hodně stránek, což je hodně textu, ale jestli se do knihy začtete za pár dní máte přečteno. Mě to trvalo trochu déle, ale jen kvůli tomu že jsem byla hrozně líná a knihu jsem si šetřila, protože už jsem pak neměla žádné jiné. Jinak je kniha čtivá, zábavná a tajemná, prostě taková správná Young 'Adultovka'.


Takže další kniha a zároveň i série, kterou můžu doporučit (jsem zvědavá, kdy bude kniha, kterou nebudu doporučovat, protože v poslední době jsou ty knihy na to moc úžasné).
Teď už mám rozečtený druhý díl, ve kterém mě Clary hrozně štve, mám chuť to napsat sem, ale bohužel.. budete si muset počkat na recenzi druhého dílu! :)

          


7 komentářů:

  1. To je tak krásný blog! Já miluju kočku Šklíbu! A knížky! :) Město z kostí jsem nečetla, ale byla jsem na filmu v kině. Film se mi zdál povedený, ale prý byal malá návštěvnost a tak nebudou další díly :(. No jako ona na to nikde nebyla žádná reklama, tak možná proto byla malá návštěvnost. Já se o tom filmu dozvěděla uplnou náhodou. Je to škoda, mohli mít lepší propagaci...

    fellienm.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za prvé děkuji! :) Tak to je hodně velká škoda, protože film je opravdu úžasný a je pravda, že jsem na to moc nikde reklamu neviděla.. :/

      Vymazat
  2. Miluji celou tuto sérii, ale mrzí mě, že poslední 3 díly nebyly vydány s pevnými deskami. :/ Takže mám 3 tak a 3 tak. No nevadí. Jinak série je úchvatná a baví mě. Nejvíce asi třetí díl O:) Za mě doporučuji! :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo by nemiloval ♥ já jsem zatím u druhého dílu, takže se začínám těšit na třetí, dnes už určitě dočtu druhý :)

      Vymazat
  3. Ahoj, mrkni sem, mohlo by te zajimat: http://www.cbdb.cz/spoluprace-pro-blogery

    OdpovědětVymazat
  4. Clary.. pff.. kapitola sama o sobě. Ale Tessa z Pekelných strojů - to je zlo. :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pekelné stroje mám v plánu, ale teď mám nějak moc knih, takže spíš až nebudu vědět co číst.. :D

      Vymazat

Za každičký komentář jsem nesmírně ráda! :)