pondělí 10. října 2016

Recenze: Město Ztracených duší

Může obsahovat spoilery na předešlé díly!
Sebastián zmizel a s ním i Jace. Nikdo neví, co s nimi je, ale jednoho dne se objeví v knihovně Instutu, kde je shodou okolností i Clary. Po pár dnech se Jace i se Sebastiánem objeví u ní doma a nabízejí ji, zda by s nimi nechtěla spolupracovat na jejich plánu. Clary by byla asi blázen kdyby přijala, ale musí pomoci Jaceovi a osvobodit ho od propojení se Sebastiánem. Navíc má vílí prsten, pomocí kterého se může spojit se Simonem.

Pomalu tak zjišťuje co se Sebastián chystá udělat, něco příšerného a temného co je opakem andělského. Zároveň se Simon a ostatní snaží získat něco co by Jace a Sebastiána od sebe nadobro rozdělilo.

Konečně jsem se nějak dostala k předposlednímu pátému dílu téhle série. Začátel byl dobrý, ale konec byl ještě několikanásobně lepší, tak napínavý že jsem se od něj nemohla vůbec odtrhnout a přečetla jsem vlastně víc než jsem měla v plánu.

Jak už jsem říkala v recenzi na minulém díle, CC nám prostě nemůže doprát ani chvilku klidu, kde by byl Jace prostě normálně s Clary a všechno by bylo ok, kéžby. V minulém díle byl posedlý Lilith a v tomto zase byl propojený se Sebastiánem (zabijete jednoho, zemře i te druhý) a tím pádem to vůbec nebyl on (doslova i když byl skoronormální, ale zdání klame).

Jednu chvíli jsem si dokonce myslela že Sebastián možná nebude tak špatný a že se vážně změnil, ale pamatujte si že Sebastián bude vždycky špatný (to je zákon knihy). Ač musím říct že i mě chvilku přesvědčil a byla jsem v rozpacích, protože se choval celkem mile, ale na konci se z něho stal úchylný bratr toužící po své sestře, fuj.

No a teď zpět ke konci, protože ten byl opravdu napínavý. Musím hrozně pochválit jak to bylo propracované a překvapivé a krásně dopředu promyšlené. Jak krásně se tady opět dalo využít Simonovo Kainovo znamení. Takže pro mě to byl zase krásný čtecí zážitek, prostě žeru syl psaní CC.

No a navíc se tady objeví hned několik dalších párů nebo spíš těch co budou páry a všechno mi to připadá hrozně roztomilé, třeba Izzy a Simon. Jenže.. je tu taky jedna negativní zpráva a to asi pro všechny co shipují Malec, takže já doufám že to mezi nimi zase bude ok, protože to jinak nejsou oni..

Kniha byla tedy samozřejmě jak jinak než dobrá, ale zdálo se mi že se to teprve rozjelo až hodně ke konci, což se mi pořád víc u téhle série stává. Ale musím říct že mě úplně skvěle naladila na šestý díl, u kterého doufám že bude naprosto nejlepší všechno se mi splní a bude o prostě ok.



Originální název: City of lost souls
Autorka: Cassandra Clare
Série: Nástroje smrti
Díl: 5.
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 472
Rok vydání: 2014 cz/ 2012 orig
Žánr: Fantasy, Young Adult

4 komentáře:

  1. Já čtu Pekelné stroje, ale k Nástrojům smrti jsem se ještě bohužel nedostala :/

    OdpovědětVymazat
  2. Mě asi nejvíc bavil právě šestý díl, takže se máš určitě na co těšit, naopak čtvrtý a pátý mě tak nějak trošku zklamal - nicméně to nemění nic na faktu, že tahle série je zkrátka skvělá.

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna jsem za půlkou šestého a trojka je zatím pro mě něj :D

      Vymazat

Za každičký komentář jsem nesmírně ráda! :)