neděle 30. dubna 2017

Dubnové shrnutí 2017

Další měsíc za námi a to znamená jediné - měsíční shrnutí! Jaké knihy jsem přečetla, koupila, zrecenzovala a filmy, které jsem viděla - to vše v tomto shrnujícím článku!



📖Přečtené knihy📖


Caraval
Stepahnie Garber
Můj měsíc začal anglickou knihou Caraval. Zpočátku jsem měla velký strach ohledně angličtiny, ale ten naštěstí postupně opadával. Kniha mi ještě dlouho po dočtení zůstala v hlavě, protože jsem nad ní musela trochu dál přemýšlet a dávat si některé věci do souvislostí. Nakonec si myslím, že jsem si knihu užila, ale z konce mám pořád smíšené pocity.

hodnotila jsem: ★★★★



Třetí Stříbrná kniha snů
Kerstin Gier
Po Caravalu jsem se natěšená vrhla na poslední díl z mé oblíbené triologie Stříbrných knih. Ti, kteří četli recenzí, ví, že jsem z knihy nebyla zase tak moc nadšená a že mě vlastně kniha zklamala. Jednoduše jsem čekala od posledního dílu něco víc a nějaká větší odhalení..

hodnotila jsem: ★★★




Máj
Karel Hynek Mácha
Tento měsíc už došlo s povinnou četbou i na mě. Jsem si naprosto jistá, že ze mě milovník básní z období romantismu rozhodně nebude, protože kdybychom si ve škole dopředu neřekli, o čem to je, zřejmě bych tápala až do teď. Jediná část, která se mi vážně hodně líbila a chápala jsem ji, byl Sbor duchů :)

hodnotila jsem: ★ a půl



Cress - nejlepší kniha měsíce
Marissa Meyer
Jsem na sebe vážně pyšná, protože jsem se konečně po třech měsících dokopala k tomu, abych si přečetla třetí díl Měsíčních kronik! No, všem je vám asi jasné, že to bylo naprosto úžasná, protože autorka ani jinak psát neumí! Takže zatím mými nejoblíbenějšími díly jsou Cinder a Cress.

hodnotila jsem: ★★★★★




Nejkrásnější
Marissa Meyer
Když už jsem se blížila ke konci Cress, rychle jsem běžela do knihkupectví pro Nejkrásnější, kterou jsem začal číst hned po dočtení Cress. Kniha byla rozhodně zajímavá a pomohla mi přiblížit nejen život Levany, ale taky královny Channary, o které jsem toho doposud moc nevěděla. 

hodnotila jsem: ★★★★★


Dvůr trnů a růží
Sarah J. Maas
Moc jsem nevěřila tomu, že bych si ještě přečetla Dvůr trnů a růží, ale pozitivní recenze na druhý dem mě nakoply. No, co víc říct než jen to, že kniha byla prostě úžasná? Myslím, že menší re-telling se autorce opravdu povedl a já se nemůžu dočkat druhého dílu až nebude peněženka brečet!

hodnotila jsem: ★★★★★




Bez srdce
Poslední přečtenou knihou v měsíci je Bez srdce, kniha, která pojedná o tom, jak se stala Srdcová královna Srdcovou královnou a to je na tom ta nejsmutnější věc, protože víte, jak to dopadne... Marissa Meyer napsala opět skvělou knihu, kde jsem věděla, že na mě bude čekat něco krásného a zároveň bohužel smutného

hodnotila jsem:★★★★★




ČTECÍ VÝSLEDEK:
7 přečtených knih
2519 přečtených stran
průměrné hodnocení: 3,2/5

Přečtené krásky pohromadě (Máj jsem četla na čtečce, takže ho tu nenajdete)

📝Zrecenzované knihy📝 

Caraval Stephanie Garber
Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas
Bez srdce Marissa Meyer

📚Přírůstky do knihovničky📚

Za měsíc se ke mě dostaly tři anglické knihy, na které se vrhnu hned jak budu mít čas. The Sun Is Also a Star a Simon vs. the Homo Sapiens Agenda jsem dostala jako narozeninové dárky a Thirteen Reasons why jsem si koupila a už se nemůžu dočkat! (Jen mě zase štve ta nálepka od Netflixu, proč to všude cpou?!)

V další třetici se nachází recenzní výtisk od Omegy - Nejchladnější dívka ve městě chladu, na kterou se musím vrhnout hned jak dočtu Bez srdce! Dvůr trnů a růží jsem si koupila spontánně, už je ale přečtený a bylo to skvělé! No a pak tu je Třetí Stříbrná kniha snů, také přečtená, ale byla pro mě spíše zklamáním.

A poslední je trojice knih od Marissy Meyer! Bez srdce jsem musela mít ihned, takže jsem si ho koupila jako předobjednávku a pak si pro něj hned došla! Potom tu mám Nejkrásnější, krátký příběh o Levaně, který se mi moc líbil! No a úplně poslední je Winter, závěrečný díl měsíčních kronik (asi budu brečet).

Rekapitulace mého nákupního běsnění
devět knih z toho jeden recenzák... budu se muset vážně krotit

🎬Filmy a seriály, které jsem viděla🎬
v dubnu jsem toho viděla opravdu mnoho (oproti jiným měsícům)


Hunger Games
Prvním filmem v dubnu bylo Hunger games s úžasnou Jennifer Lawrence v hlavní roli! Už je to pár let, co jsem naposledy HG viděla, takže jsem si musela oprášit vzpomínky a nakonec jsem si celou sérii zamilovala ještě více, než když jsem ji viděla poprvé!

hodnotila jsem:★★★★★



Hunger games: Vražedná pomsta
A co bylo ještě úžasnější a dojemnější než první díl Hunger games? No samozřejmě to byl druhý díl Hunger games, na kterém jsem byla poprvé v kině už před několika lety, takže to tady taky chtělo trochu oprášit. Pořád mám dilema mezi Peetou a Hurikánem, protože ani jeden se mi nějak nezalíbil, ale Finnick byl fajn!

hodnotila jsem:★★★★★



Hunger games: Síla vzdoru - 1. část
Tenhle díl je snad můj nejoblíbenější! Konečně jsem někde jinde než v aréně a prozkoumáváme 13. kraj a taky se tu konečně většina věcí vyjasní! Už jsem vám říkala jak moc mám ráda Johannu?! Hlavně v předchozím díle tomu dodávala šťávu :D 

hodnotila jsem:★★★★★



Hunger games: Síla vzdoru - 2. část
No a potom bohužel přišel čas i na poslední díl.. Úžasný, nahánějící hrůzu a nepředvídatelný! Když jsem ho viděla poprvé, tak mě rodinný konec docela zaskočil a nebyla jsem s ním vůbec spokojená, ale teď jsem u něho musela brečet?! 

hodnotila jsem:★★★★★

Stážisti
Hunger games mé filmové běsnění neskončilo a vrhla jsem se na film Stážisti! Bylo vážně fajn vidět Google ve filmu. Občas jsem se nasmála a famfrpál byl vážně skvělej! :D Když si ale dám všechno dohromady, tak to byl nejslabší film měsíce!

hodnotila jsem:★★★




Millerovi na tripu
Jestli něco bylo vážně skvělý a geniální, tak to bylo tohle! Většinu filmu jsem se jen smála a všichni na mě koukali dost divně! Nevím, co víc bych k tomu měl říct, ale rozhodně se na to podívejte (já jsem se na to koukla dvakrát po sobě :P)

hodnotila jsem:★★★★★





Po mé několikatýdenní pauze jsem zase začala sledovat PLL (Pretty Little Liars), ale nebudu to sem dávat jako oficiální zhlédnutý seriál, protože jsem na konci páté série (chybí mi asi sedm epizod) a až jí dokoukám můžete se na ní těšit v květnovém shrnutí!


A KOLIK JSTE TOHO STIHLI PŘEČÍST A ZHLÉDNOUT VY? 

10 komentářů:

  1. Mě se povedlo přečíst 10 knih. :)) a měla jsem štěstí, že mě všechny bavily. Všechny knihy cos přečetla vypadají zajímavě. Já z nich přečetla jen Dvůr trnů a růží, ostatní ale vypadají dost zajímavě... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přečetla jsi toho vážně hodně :) A skvělý výběr knih :) Na Caraval a Bez srdce se také moc těším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné shrnutí :) Obdivuji všechny, kteří dokážou číst v angličtině :) Já právě čtu Nejchladnější dívku a Winter a Dvůr trnů a růží oba díly mě čekají :) :) Na Caraval jdu mrknout na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. Děkuji moc! Taky teď zrovna čtu Nejchladnější dívku :) Jinak ať se ti knihy líbí

      Vymazat
  4. Super shrnutí! Samé úžasné knihy, koukám! Já toho mám tolik, že se k těmto knihám dostanu asi až v příštím životě :(
    Mé shrnutí si můžeš přečíst na blogu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Snad se ke knihám dostaneš dřív a určitě se kouknu na tvoje shrnutí :))

      Vymazat

Za každičký komentář jsem nesmírně ráda! :)