pondělí 15. srpna 2016

Recenze: Serafina & Černý plášť

Název: Serafina & Černý plášť

Autor: Robert Beatty

Nakladatelství: CooBoo

Počet stran: 283

Rok vydání: 2016

Vazba: Tvrdá s přebalem

Žánr: Fantasy, Mystery, Dobrodružné

Obsah: Ve velkém sídle Biltmoru se záhadně ztrácí děti, Serafina je hned několikrát svědkem toho, jak muž v černém plášti do sebe duše dětí pohlcuje. Díky tomu pak získává jejich znalosti a schopnosti. Serafina chce muže v černém plášti zastavit, kromě toho si také najde prvního kamaráda Breadena, synovce majitelé Biltmoru. Serafina postupně přichází na to, že majitelem černého pláště je jeden z hostů.

Recenze obsahuje spoilery!
Serafina je dvanácti-letá dívka, co žije se svým otcem tajně ve sklepení velkého sídla Biltmore. Poslední dobou má pořád větší pocit že její tatínek před ní něco skrývá. Také si začíná všímat podivných událostí, které se na Biltmoru v noci dějí.

První den, kdy jsem knihu začala číst jsem vůbec neměla náladu a tak jsem přečetla jen jednu stranu, ale hned druhý den se to všechno změnilo. Ani jsem nevěděla co mám vlastně od knihy očekávat, ale nakonec mě hrozně moc překvapila a nadchla mě. Bylo to hrozně epicky a procítěně napsané, úplně jsem se do celého příběhu vžila. Takže nemám na vybranou a knihu mohu pouze jen doporučit!

Samotná obálka je celá okouzlující, zcela tajemná. S krásnými temnými barvami (které mám mimochodem moc ráda) odpovídající ději, trochu strašidelný a zároveň i krásný.

Celá kniha tedy byla skvěla fantasy se strašidelnějším nádechem a tajemnem. Jediné co mi na celé knize vadilo by jak jinak než konec. Očekávala jsem že muže v černém plášti porazí nějak jinak než že ho nechá roztrhat pumou a následně mu plášť roztrhá. Očekávala jsem něco více magického, ale co se dá dělat. I přesto ale byla kniha opravdu něčím úžasným a bylo báječné zažívat toulky chodbami Biltmoru! Takže knihu hodnotím: 


Jsem tedy opravdu ráda že jsem na knihu narazila v knihovně a určitě neváhejte si ji také přečíst, hlavně pokud máte rádi i trochu hodně toho tajemna.

6 komentářů:

  1. Počujem o nej prvý krát, no vyzerá fajn :) Super recenzia!

    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji,já ji teda vidím skoro na každém rohu :D

      Vymazat
  2. Škoda toho prozrazení konce, teď už je asi zbytečné knihu číst, když vím přesně jak to dopadne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se omlouvám:/ příště upozorním na spoilery.. ale myslím že to zbytečné není, hodně věcí jsem nezmínila :)

      Vymazat
  3. Serafinu jsem si jednou už už koupila, ale ani nevím proč, jsem ji z košíku vyndala. Co se jí ale upřít nedá, je to, že má opravdu kráásnou obálku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Udělala jsi chybu no :( a obálka je vážně parádní! :D

      Vymazat

Za každičký komentář jsem nesmírně ráda! :)