středa 14. září 2016

Recenze: Kdybychom se neviděli

Poté co Lexin bratr Tyler spáchal sebevraždu, na tom není psychicky Alex vůbec dobře. Proto začne chodit k terapeutovi, který jí poradí aby si začala psát deník a vypsat se z toho alespoň trochu. Lex se nápad zdá zprva velmi absurdní, a nakonec to přeci jen zkusí.

Na tuhle knihu jsem narazila nedávno v knihovně, neměla jsem ji sice vůbec v plánu, ale Cynthii Handovou čtu hodně ráda, hlavně co se týče její triologie Nadpozemská. Takže jsem měla hodně velkou chuť číst zase styl mojí oblíbené autorky!

Na začátku jsem vůbec nevěděla co od knihy očekávat, měla jsem trochu strach že mě nebude bavit, ale naštěstí mě mile překvapila a bavila mě, byla to doslova čtecí hltačka, kdy jsem posledních padesát stránek četla do půl jedenácté i když jsem měla další den školu (také tak vypadalo moje vstávání), protože konec byl jak jinak než vzteky šokující. Navíc na konci knih Cynthie mám velkou potřebu ukápnout slzu a ani v tomto případě jsem se tomu nevyhnula, protože ten pocit že to vlastně tak vůbec skončit nemuselo je prostě hrozně na rozcupování všeho kolem.. 

Kniha mi připadal že se hrozně táhla, ale přitom se dozvídám samé neuvěřitelné a šokující věci, které byly snad na každé straně. A jedna, největší šokující zpráva na konci, kde se dozvíme co stálo v esemesce co Ty poslal Lex, která podle všeho mohla všechno změnit a podle mě vážně mohla. Navíc důvod proč Lex na esemesku neodpověděla, mě prostě štval a to byla zrovna ta moje slabá chvilka kdy mi tekly slzy.

Kniha byla psaná v přítomnosti, většinou když byla ve škole, se svými přáteli a poté v minulosti jako deník, do kterého se vypisovala, kde byly většinou vzpomínky na Tye a to jak to mohla všechno změnit a že k sebevraždě nemuselo dojít. Obálka knihy není nijak lákavá, ale přesto radím si knihu přečít kvůli ději který je no... zajímavý a místy hodně smutný. I přesto pro mě ale knihy byla skvělým čtecím zážitkem ♥


 Informace o knize

Název: Kdybychom se neviděli
Originální název:  The last time We say Goodbye
Autorka: Cynthia Handová
Přeložila: Ivana Svobodová
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 350
Rok vydání (orig): 2015
Rok vydání (cz): 2015
Žánr: Young Adult

Anotace: Lex byla šťastná. Měla kompletní rodinu. Kluka, co milovala. Kamarády, kteří se na ní nedívali, jako by se každou chvílí měla zhroutit. Teď je z ní holka, jejíž bratr spáchal sebevraždu. A vypadá to, že už taková bude navždycky. Lex se pokouší poskládat si život dohromady a snaží se vytěsnit, co se stalo té noci, kdy Tyler zemřel. Ale je tu tajemství, které nikomu neprozradila, esemeska, kterou Tyler poslal, co mohla změnit všechno. Lexin bratr je pryč. A ona zjišťuje, že duchové nemusí být skuteční, aby vám nedovolili jít dál

4 komentáře:

  1. Tahle knížka mě dostala do kolen... taky jsem tam měla trochu protáhlejší pasáže, ale právě to tomu dodalo šmrnc. Brečela jsem jak želva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! :) jsem rada ze jsem konec nečetla ve škole, všichni by se na dívali proč brecim :D

      Vymazat
  2. Skvělá recenze! Není to úplně můj styl, ale nejspíš se po knize podívám. :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Za každičký komentář jsem nesmírně ráda! :)