středa 26. října 2016

Recenze: Město Nebeského ohně

Originální název: City of Heavenly Fire
Autorka: Cassandra Clare
Série: Nástroje smrti
Díl: 6. (poslední)
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 624
Rok vydání: 2014/2015
Žánr: Young Adult, Fantasy

Potom co se Jace odtrhl od Sebastiána v jeho žilách vzplál nebeský oheň, který získal poté co se jeho krve dotkl Nebeský skvost a zabil v něm všechno zlé. Pro všechny je to zbraň jak se navždy zbavit Sebastiána, který má v sobě zla tolik, že by dotek meče nepřežil. No a co víc, představitele podsvětské rady někdo unesl a s nimi i Claryinu matku. A tak se Clary, Jace, Izzy, Alec a Simon musí vydat do démoní říše Edómu aby vše zachránili a nadobro porazili Sebastiána a jeho temné síly.



Recenze:Hned na začátku poznáváme nové postavy příběhu a to hlavně dvanáctiletou Emmu Carstraisovou a jejího nejlepšího kamaráda Juliána Blackthorna, jehož otec byl proměněn v temného lovce stínů, později v knize budeme i častěji slýchat o Tesse (ze série Pekelné stroje) o čemž všichni tvrdí, že je to spoiler pokud jste Pekelné stroje nečetli dříve než tento díl (třeba v mém případě), ale moc mi to jako vyzrazení nepřišlo, tak uvidíme.

Tenhle díl by snad ze všech emočně nejvíc nabitý, protože tohle bylo vážně ohromující a to hlavně co se týká konce, kdy to bylo vážně smutný a prostě jste museli autorku proklínat za to co udělala. A i když knížka je celkem bichle, bylo mi hrozně líto že neměla třeba ještě o pár stránek navíc, protože přeci je to už poslední díl snad z nejúžasnější série co jsem kdy četla. A jsem taky hodně ráda, že autorka naštěstí píše pořád nové a nové série.

No a konečně, autorka tady podnikla všechno na co jsme tak dlouhou dobu všichni čekali, a to ať se týká Jace a Clary nebo Izzy a Simona (který vážně žeru, ale Izzy to neměla na konci vůbec lehké co se Simona týče a tak jsem si musela trochu pobrečet s ní, protože přeci jenom je to Simon, kterýho všichni známe už od začátku).

Mini spoiler: Ale divím se že v celé sérii neumřel nikdo, kdo by mi tak moc přirostl k srdci, ale spíše vedlejší postavy i když mi jich taky někdy bylo líto.

Jelikož můj nejoblíbenější díl byl třetí, tak teď se k němu přidá ještě šestý, ale oba díly zbožňuju stejně, protože každý má něco do sebe. Ve třetím díle jeto hlavně veliký šok a velké tajemství o kterém by se nám v předešlých dílech ani nezdálo a hlavně Idris, kde se tyto oba díly víceméně odehrávají. A je fakt že ostatní díly mě moc nebavili, protože to veliké bum nás nedoprovázelo celou knihou, ale spíše jen v určité části (a to bylo většinou před koncem).

No takže já s tímhle dílem a vlastně s touto sérií nemůžu být více než spokojená a ještě pár dní co jsem knihu dočetla, jsem byla asi trochu mimo a hrozně smutná, ale to jen proto že to všechno skončilo. Takže třeba za pár let to vidím na re-read téhle série? :D

2 komentáře:

  1. Skvělá recenze! Já už se konečně musím dokopat k tomu druhému dílu... tahle série mě začíná zajímat víc a víc! Měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují :) tak to bys určitě měla, protože je nejúžasnější <3 taky se měj krásně!

      Vymazat

Za každičký komentář jsem nesmírně ráda! :)