středa 5. října 2016

Recenze: Město Padlých andělů

Originální název: City of fallen angels
Autorka: Cassandra Clare
Série: Nástroje smrti
Díl: 4.
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 384
Rok vydání (orig): 2014
Rok vydání (cz): 2011
Žánr: Young Adult, Fantasy

Může obsahovat spoilery na předešlé díly!

Válka skončila, Clary se snaží stát dobrou lovkyní stínů. Nic ale není bez kazu. Někdo vraždí Lovce stínů, kteří byli ve Valentýnově Kruhu, což vyvolává napětí mezi Podsvěťany a Lovci stínů, které by mohlo vést k další krvavé válce. Simon má stále větší potíže, nemluvě o tom, že chodí se dvěma krásnými a nebezpečnými dívkami, které jedna o druhé nevědí. A na Clary s Jacem číhá jejich nejhorší noční můra. Clary totiž uvedla do pohybu řetězec událostí, které by mohly vést ke ztrátě všeho, co miluje. Dokonce i Jace.


Zlo nikdy nespí a stejně tomu je i v tomto čtvrtém díle. Někdo se pokouší o to aby bylo více dětí jako je Sebastian, tedy silné a s demoní krví. Někdo chce take k životu přivést samotného Sebastiana pomocí světlomilské upíří krve.

Původně jsem si myslela že půjde o Sebastiána, a víceméně jsem měla pravdu, ale v tomhle díle to i přesto nebylo největší zlo. (Takže to tipuji na pátý díl, určitě)

Začátek knihy se spíše táhne, ale pomalu to začíná být hodně zajímavé a rozjíždí se to, je to jako kdybyste si představili šňůrku u které před jejím koncem je jeden velký uzel! Asi tak na me působí tenhle díl. Myslela jsem že budu vědět nebo jsem tak tušila o čem by tenhle díl mohl být, ale úplně jsem se spletla - bylo to prostě úplně jinak. 

Teď se budu asi moc opakovat, asi tak jako skoro u každé téhle knihy ze série (nebo spíš všech knih) bylo to hrozně čtivé :) napínavé a hlavně šokující, nevěřila jsem že Jace to udělal!... Jednalo se o takovou kratší scénku, při které se mi vážně zatajil dech (i přesto že jsem věděla ze to není jeho zkutečné já, ale posedlost).

Už jsem si hodně zvykla na styl CC a tehle serie samotné, takže jsem něco jako čtecí stroj a už to jde prostě samo od sebe lehce.

Tenhle díl zdaleka nemá na ten třetí (pro me zatím nejlepší) ale i tak se mi dost líbil. Hlavně to že Clary s Jacem můžou být spolu, bohužel tohle nadšení mi moc dlouho nevydrželo, protože to by jinak nebyl Jace a samotná CC aby nám dopřála aspoň chvilku klidu :)


2 komentáře:

Za každičký komentář jsem nesmírně ráda! :)