pátek 31. března 2017

Měsíční shrnutí za březen 2017

Měsíc březen utekl opět rychle jako voda, a to znamená, že je tu další knižní i neknižní shrnutí! Jaké knihy jsem přečetla, kolik knih jsem si koupila, jaké filmy a seriály jsem viděla, co jsem nejvíce poslouchala? To všechno uvidíte v tomto článku.

📖Přečtené knihy📖


Everything, Everything

Měsíc jsem začala knihou v angličtině od autorky Nicoly Yoon. Ze začátku vše vypadalo jako normální young adult příběh, který je jako každý jiný, ale ke konci se vše změnilo a já jsem byla velmi mile překvapená. Autorku jsem si moc oblíbila a už se chystám i na její další knihy v angličtině!

Hodnocení: 4 z 5 hvězdiček
Temnější tvář magie

Další přečtená kniha je od autorky V. Schwab. Od této knihy jsem měla velká očekávání, ale bohužel to bylo všechno trochu jinak než jsem čekala. Hlavní hrdiny Kella a Lilu jsem si sice oblíbila, bylo to akční, ale bohužel chybělo napětí a prostě nějaká část, kde bych si řekla ,,tak to jsem vážně nečekala" a koukala s otevřenou pusou - ne, to vážně nečekejte. Musím ale pochválit styl psaní, ten byl vážně krásný. 

Hodnocení: 4 z 5 hvězdiček


Divoká píseň

I další kniha je od V. Schwab! I když jsem byla po první přečtené knize od této autorky trochu zklamaná, Divokou písní mi to autorka rozhodně vynahradila. Opět skvěle napsané, trochu problematická hrdinka a příšera Flynn, které jsem si zase zamilovala, akční, a dokonce i napínavé!

Hodnocení: 5 z 5 hvězdiček




Dreamologie

Po náročnějších knihách jsem si potřebovala trochu odpočinout a vhodnou knihou se ukázala být Dreamologie, kterou jsem měla půjčenou od kamarádky. Byla jsem moc zvědavá, jak tady bude zachyceno téma snů a další věcičky kolem. Kniha byla místy rozhodně vtipná, ale samozřejmě žádnou velkolepou zápletku v tom nehledejte.

Hodnocení: 3 z 5 hvězdiček



My ostatní tu prostě žijem

Konečně jsem se tento měsíc dostala i ke knize od Patricka Nesse! Toto byla moje první kniha od tohoto autora a rozhodně nebude poslední, protože už teď mám zálusk na Něco víc! U knihy jsem se zasmála a pomohla mi přežít školní týden, který byl jako každý jiný strašný :D 

Hodnocení: 4 z 5 hvězdiček



Průměrné hodnocení knih: 4 z 5
Počet přečtených stran: 1621

📝Zrecenzované knihy📝

 Řekni mi tři věci - Julie Buxbaum
Everything, Everything - Nicola Yoon
Temnější tvář magie - Victoria Schwab
Divoká píseň - Victoria Schwab
📚Knižní přírůstky📚
5 knih a z toho jeden recenzní výtisk

Jako první tu mám dvě knihy od V. Schwab. První kniha je Temnější tvář magie, kterou jsem si spontánně koupila a očekávala od knihy něco velkolepého.. bohužel. A pak je tu Divoká píseň, kterou jsem dostala ve spolupráci s Dobrými knihami, ta už byla o něco lepší (o hodně) a já se nemůžu dočkat druhého dílu!

A pak tu mám dvě knihy v angličtině. Jako první mi přišla kniha A Thousand Pieces of You, která mě zaujala především svou obálkou. A pak jsem si koupila knihu Caraval, která na mě smutně koukala v knihkupectví (a navíc má zase úžasnou obálku) a do které se zřejmě pustím hned jak dočtu rozečtenou Dreamologii :)

A poslední zakoupenou knihou v tomto měsíci byla kniha My ostatní tu prostě žijem od Patricka Nesse. Právě od autora jsem si chtěla hrozně dlouho přečíst nějakou knihu a právě anotace této knihy mě něčím zaujala :) + kniha svítí ve tmě. Z tohoto přírůstku jsem tedy nadšená.


👀🎬Filmy a seriály, které jsem viděla🎬👀
Ups, zase toho bylo málo...

Fantastická zvířata a kde je najít

Konečně jsem se po těch několik měsících dostala k tomu, abych se taky podívala na Fantastická zvířata, protože snad všem se to moc líbilo. Jednoho dne jsem si tedy řekla, že by bylo fajn se na to podívat, a tak jsem si film pustila, ale potom jsem ho vypnula... o několik týdnů jsem se k tomu zase vrátila a film dokoukala. No a? Bylo to boží a hlavně něco úplně jiného než HP. Mloka jsem si zamilovala, pak taky Větvíka a Hrabáka, prostě nejlepší!

Hodnocení: 5 z 5 hvězdiček


Než jsem tě poznala

Měla jsem hrozně velkou chuť, se prostě jen tak kouknout na nějaký film. Nakonec jsem se tedy rozhodla pro Než jsem tě poznala. Film byl skvělých relaxem po škole, u kterého jsem se zasmála, ale bohužel mi neukápla ani jedna slza. Každopádně konec byl pěkný a zároveň mě i pěkně naštval... :(

Hodnocení: 4 z 5 hvězdiček
Pretty Little Liars - Fourth Season

Mám za sebou už i čtvrtou sérii PLL, která byla prostě.. no, zastavilo se mi srdce, protože to prostě není možný, vážně, v tu chvíli jsem málem explodovala, protože tolik pocitů v jedné chvilce. Bohužel mi vadí, že režiséři občas zapomínají, co se stalo v minulých dílech a sériích a na vaše otázky tak mnohdy nenajdete odpověď..

Hodnocení: 4,5 z 5 hvězdiček 



A CO VÁŠ MĚSÍC BŘEZEN? :)

12 komentářů:

  1. Krásné, Magie a Píseň jsou super, Na Dreamologii se chystám tak uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek, Dreamologii jsem si chtěla přečíst, ale když vidím tvé hodnocení a celkově hodnocení knihy, asi se do ní ani nebudu pouštět...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Dreamologie je prostě kniha na rychlé čtení bez nějaké větší zápletky, takže hlavní je od knihy nic neočekávat :)

      Vymazat
  3. Je škoda, že kvalita PLL jde po 4. sérii dolů :(

    OdpovědětVymazat
  4. Stihla jsi toho přečíst i zkouknout hodně :) Žádnou knihu z tvého výběru jsem ještě nečetla, ale rozhodně mám na ně zálusk :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  5. Četka jsem jen Dreamologii, ale na wishlistu mám všechny zbylé knihy! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě láká staršně třeba Než jsem tě poznala jako film, ale kniha je kniha :D Takže jsem měgasrab :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knihu jsem nečetla, ale film byl opravdu hezký :)

      Vymazat

Za každičký komentář jsem nesmírně ráda! :)