pátek 17. března 2017

Vysněné knihy #2 aneb co mi zase přistálo na wishlistu?

Zdravím knihomolové! Dnes jsem se rozhodla opět sepsat nějaký nabušený seznam knih, které bych si chtěla koupit a přečíst. V tomto dílu už se objeví i anglické knihy, ale ani na české jsem nezapomněla. Pokud tedy hledáte nové inspirace ke čtení, rozhodně si článek přečtěte! A samozřejmě je tu i pár knih, které u nás teprve. ale brzy vyjdou! PŘIPRAVTE SE NA ČLÁNEK PLNÝ NADŠENÍ! 😍


Strange the dreamer - Laini Taylor ✓
Na tuhle knihu se třesu už doby, kdy jsem ji poprvé spatřila! Jako první jsem viděla trochu jiný cover, a to žluto-modrý, který se mi ze začátek zdál hezčí než tento, ale rychle jsem změnila názor, a tak se obálkovým favoritem stala nakonec jednoduchá tmavě modrá obálka s nádherou můrou! 
Zatím si vůbec nevěřím na to, abych knihu přečetla v angličtině, a tak se jen nedočkavě čekám na vydání knihy u nás. Mimochodem u nás tuto nádhernou knihu bude vydávat CooBoo, které už koupilo práva. Já už tedy jen doufám, že to bude ještě tento rok, jinak se fakt zcvoknu! A taky doufám, že bude tato nádherná obálka!!



Caraval - Stephanie Garberová✔
předpokládané datum vydání: 24. 4. 2017, Egmont
Moje přání byla vyslyšena!! Ano, tato úžasná kniha Caraval u nás vyjde již ke konci dubna tohoto roku, a to je už za měsíc! Byla jsem vážně šťastná, když jsem se o vydání dozvěděla a ještě víc, když jsem uviděla tu nádhernou obálku!
Takže stejně jako na předchozí knihu, tak i na tuto se velmi těším, a hned jak bude na pultech v knihkupectvích, si pro ní poběžím! A díky pár recenzím, které jsem četla se ještě více nemohu dočkat!




Bez Srdce - Marissa Meyer 
předpokládané datum vydání: 1. 5. 2017, Egmont
Je pravda, že tuto knihu mám doma v angličtině, ale radši si přečtu knihu v češtině, protože si jí více užiji. Navíc, když se kniha vydává tak brzy a ne až ke konci roku.. proč ne? Navíc tuto úžasnou autorku si prostě musím vychutnat, jak jen to jde! 
I tady jsem opět moc ráda za tu originální obálku a už se moc těším, až mi přibude další kniha od této autorky! A samozřejmě HLAVNÍ DŮVOD? Říše divů! A od koho jiného si přečíst re-telling, než od královny re-tellingu Marissy Meyer?




The Sun Is Also a Star - Nicola Yoon
Nicola Yoon je úžasná autorka a její kniha Everything, Everything mě dostala, a navíc EE nebyla nijak náročná na samotný anglický jazyk. 
Tuto knihu bych si tedy zrovna chtěla přečíst v angličtině, protože jak už jsem řekla, první kniha Everything, Everything se mi zdála na jazyk opravdu lehká, takže doufám, že tady to bude podobný příklad a samozřejmě další skvělý námět na děj! Jinak pro neanglické čtenáře: absolutně nevím, zda se u nás kniha plánuje, ale v žádném edičním plánu ani nikde jinde jsem na ní nenarazila. 




Kostičas - Samantha Shannon 
Teď už tedy přecházím do knih, které už jsou delší dobu vydány, každopádně já jsem ještě neměla tu čest, se k nim nějakým způsobem dostat. Kostičas je tedy v tomto seznamu první již vydaná kniha v českém jazyce, kterou si půjdu koupit hned jak to půjde. 
Kniha mě především zaujala svou anotací, která mě opravdu nalákala a už teď mám tušení, že ta kniha stojí za to. (A navíc je od Hostu a Host vydává skoro vždy samé dobré fantasy, jak říkají ostatní).





My ostatní tu prostě žijem - Patrick Ness
Na Patricka Nesse slyším samou chválu, a tak bych si od něj už delší dobu něco chtěla přečíst. Tou vyvolenou knihou se stala kniha My ostatní tu prostě žijem, protože je to tradičně fantasy a young adult. Samozřejmě bych později chtěla zkusit i Volání netvora, kniha, která se mi zatím pořád nějak vyhýbala a já o ní ještě před pár týdny neměla ani ponětí (možná jo, ale malé). 
Navíc mě nalákala tak trochu i obálka knihy, která ve tmě svítí (protože koho by sakra nelákala svítící kniha ve tmě?!). 








✓ Všechny knihy na tomto wishlistu koupeny 

20 komentářů:

  1. Kousky zajímavé, o tom zadna rec! Ja bych si vybrala Nesse to je takovy srdcar :))

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné knížky, mě nejvíce zaujala knížka The Sun Is Also a Star, ano kvůli obálce, ale i anotací. :D
    Kostičasu se zatím vyhýbám, ale obávám se že ani mě tato série nemine. :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, snad si The Sun Is Also a Star třeba prectes :) a samozřejmě taky ten Kosticas :D

      Vymazat
  3. První čtyři knihy si také získaly moje srdce, zejména hned ta první! :) Autorku mám totiž v oblibě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem rada :) já zatím nic od autorky nečetla, ale možná zkusí její Dceru kosti a dýmu!

      Vymazat
  4. Zase spousta zajímavých knih, které mě skoro všechny zaujaly. Jestli to takhle půjde dál, seznam knih co si chci přečíst bude nekonečný...

    OdpovědětVymazat
  5. Máme podobný vkus i mě tyhle vyjmenované knihy lákají. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý výběr :) Já před pár dny zjistila, že u nás vyjde Caraval a mám obrovskou radost :) Máme se na co těšit :) A Bez srdce, to je taky nutnost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny knihy jsou nutnost, ale jak je něco od Marissy Meyer je to nutnost všech nutností! :DD

      Vymazat
  7. Na některé knihy si taky myslím :) Dobře, na většinu tvého výběru :)

    OdpovědětVymazat
  8. Všechny knihy, co jsi vybrala, bych si také strašně ráda přečetla.♥ Jsem ráda, že máme stejný vkus! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Zajímavý výběr :) Žádnou z těchto knih nemám v to-read listu, ale možná tam po nějaké tvé recenzi a nalákání přibydou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, už jen stačí se ke knihám dostat a počkat na vydání a recenze budou :D

      Vymazat
  10. První dvě knihy mi nic neříkají, ale na druhé dvě se moc těším. Snad vyjdou brzy... v případě Heartless tak, jak má :)

    OdpovědětVymazat

Za každičký komentář jsem nesmírně ráda! :)