pátek 9. září 2016

Recenze: Všem klukům, které jsem milovala

Název: Všem klukům, které jsem milovala
Autorka: Jenny Hanová
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 320
Rok vydání (orig): 2014
Rok vydání (cz): 2015
Žánr: Young Adult

Anotace: Milostné dopisy mají mnoho způsobů. Lara Jean nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala - na rozloučenou. Lara nedala nikdy najevo žádnému klukovi najevo, že ho má ráda. A když už nechtěla být zamilovaná, napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala ho do krabice pod svou postelí. Ale jednoho dne dopisy z krabice zmizí a Lara zjistí, že je někdo rozeslal.
A najednou musí čelit všem pocitům, které před světem - a hlavně přímo před adresáty dopisů - pečlivě ukrývala! A jak se postupně vyrovnává s minulostí, zjišťuje, že něco dobrého to rozeslání dopisů přece jen přineslo. 

Lara Jean napsala pět milostných dopisů, které si schovává do modrozelené krabice na klobouky. Jednoho dne ale krabice zmizí a s tím i její dopisy, které ale někdo rozeslal tomu, pro koho byl dopis adresovaný. Jako první dopis obdržel Peter Kavinský, kluk od kterého dostala první pusu. Mezi dalšími byl i Josh, kluk její starší sestry Margot, která se s ním však před svým odjezdem do Skotska rozešla. Lara Jean, se tak před Joshem cítí trapně a tak začíná 'jako' chodit s Peterem, který s ní je aby vyprovokoval svou bývalou holku, Genevieve. Postupně ale mezi nim vzniká něco víc než jen chození na 'jako'.

Co se děje týče, jsem myslela že bude jiný, zajímavější. Nebylo to prosto to, co jsem od té knihy
očekávala, takže jsem nakonec až po dobu celé knihu zůstala zklamaná. Už od začátku jsem tak nějak tušila že to Peter nedělá jen kvůli tomu, aby začala Gen žárlit a že mezi Larou a Peterem bude něco víc. Konec knihy, mě zklamal také, prostě to jen skončilo, žádné veliké překvapení (tedy aspoň pro mě) to nebylo.

Další otázka, která se nad příběhem vznáší byla, kdo vlastně odeslal ty všechny milostné dopisy? Už i tohle jsem od začátku tušila, ale měla jsem i víc podezřelých. Na konci knihy se dozvíte, kdo to vlastně byl a pokud jste to netušili bude to pro vás (možná malý) šok.

Díky opravdu krátkým kapitolám (o to bylo ale kapitol více), což já mám hodně ráda (díky nějakému pocitu, který nedokážu vysvětlit, možná proto že já radši končím na kapitolách a ne na odstavcích) a tak mám nějak chuť číst pořád dál a dál, se kniha čte celkem rychle. Začátek knihy pro mě byl nudný, nic se nestalo jen vás to tak nějak uvedlo do života Lary Jean.

Na tuhle knihu jsem se těšila už hrozně moc dlouho, na tu chvíli kdy se mi dostane do ruky a budu jí číst. Myslela jsem že mě kniha nadchne, ale bohužel se tak nestalo. Kniha byla prostě normální Young Adult. Možná že se to teprve v druhém díle rozjede (což je podle mě dost možné), takže až na druhý díl narazím, taky si ho přečtu a uvidím..

3 komentáře:

  1. Ráda si čtu názory, já se do té knihy naprosto zamilovala :-)
    liscidoupeknih.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem se k této knize ještě pořád nedostala.. tak snad bude v knihovně. :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Za každičký komentář jsem nesmírně ráda! :)