čtvrtek 16. února 2017

Knihomolský Tag


Zdravím knihomolové! Dneska jsem se rozhodla sepsat takový ten základní a obyčejný knihomolský tag, který obsahuje ty nejprimitivnější otázky, na které snad nebude těžké odpovědět! :) Obrázek jsem našla tady, ale nevím, kdo je pravým autorem tagu!.. Takže už jen doufám, že se vám tag bude líbit a užijete si ho. 


1. Máš doma určité místo na čtení? 
Samozřejmě, že jako každý správný knihomol i já mám svých pár oblíbených míst. Nejradši si, jako každý čtu v posteli, hned zatím vede vypuštěná vana, do které si hodím deky a čtu si tam, protože je tam teplo, je to tam útulné a nikdo mě tam většinou neruší. 

2. Záložka nebo náhodný kus papíru?
Na fotce moje záložka *w*
Vím, že plno lidí si tamhle utrhne trávu a založí si tak stránku.. Já jsem jedna z mála, co používá záložku, sice používám pořád jednu a to samou a mám k ní dokonce už i citový vztah. Jedná se totiž o lišku (mé nejoblíbenější zvíře), která mi pomáhá v knihách už jeden celý rok (a pár dnů)! (Prostě kamarádka na celý život :D).

3. Můžeš přestat číst kdekoliv chceš nebo musíš dojít ke konci kapitoly, na konec strany a podobně?
Samozřejmě jsem radši, když čtení ukončím na kapitole nebo nejhůř u nějakého odstavce. Bohužel, když si čtu ve škole a učitelka mě nachytá, tak je docela těžké, učitelce říci, ať vám dá chvilku, že si jen dočtete tady větu :D 

4. Jíš nebo piješ během čtení?
Samozřejmě! I když spíš jím než piji a když už, tak si dám čaj, ale to opravdu málokdy. Nejím sice pokaždé, ale třeba takový sladký popcorn a Měsíční kroniky, to je panečku skvělá kombinace! Taky si dopřávám chleba a občas brambůrky, ale nebojte knihy to nijak neschytávají.. když já mám prostě u toho hlad :P 

5. Můžeš při čtení poslouchat televizi nebo hudbu? 
Samozřejmě bych mohla, ale radši se tomu vyhýbám. To platí jak u televize, tak u poslouchání hudby. Co se týče rámusu ve škole, to nějak snesu, protože vlastně neslyším konkrétní slova, ale spíš nějaké hlasité ječení.. 

obrázek k 10. otázce :)
6. Jedna kniha nebo všechny najednou? 
Samozřejmě nejčastěji čtu jednu knihu, vlastně skoro pořád mám rozečtenou jen tu jednu. Objeví se ale i výjimka, třeba když čtu nějakou krátkou knihu do školy, tak dám radší přednost krátké knize do školy, a pak si zase v pohodě čtu svoje. Co ale nechápu, jak někdo může mít rozečtených pět a více knih, to by se mi už moooc pletlo. 

7. Čtení nahlas nebo potichu ve své hlavě?
Čtení nahlas mi teď přijde nějak nepraktické a nikdy jsem čtení nahlas neměla moc v oblibě.. Navíc, když čtu potichu, tak čtu mnohem rychleji a občas jen tak přelétám řádky a zachytávám důležité informace (pouze, když mě kniha moc nebaví). 

8. Čteš dopředu nebo přeskakuješ strany? 
Ne. Existuje ale jedna kniha, u které se mi to stalo a ani jsem jí nedočetla. Byla to legendární kniha Babička od Boženy Němcové.. ta kniha mě tak unavovala a taky ta příšerná staročeština a pro mě už absolutně nezajímavý děj :)) Já prostě na klasiky nejsem. 

9. Píšeš do knih? 
Do knih nepíšu, i když u mých vlastních knih by mi to nevadilo. Místo toho si do knih zakládám lepíky, abych potom nemusela hledat citáty, které dám do recenze. Když čtu a nějaká věta mě zaujme, tak si tam dám lepík nebo papírek a čtu dál..

10. Jakou knížku máš rozečtenou a jakou budeš číst potom? 
Zatím mám rozečtenou mojí první knihu v angličtině All the bright places od Jennifer Niven a zatím tomu tak nějak rozumím. Jinak nechci si tu dělat nějaké plány, ale potom zřejmě budu číst první díl Roztomilých malých lhářek od Sary Shepard. 

11. Jak nacházíš nové knihy ke čtení? 
Nejvíc mě asi inspirují knihy booktuberek a v poslední době je to konkrétně Klárka, která má úžasné anglické knihy. Dál tu je samozřejmě Goodreads a potom ediční plány (hlavě od CooBoo). 

12. Kdy jsi začala číst? 
Kdo si to má pamatovat?! Vím, že moje oblíbená kniha v dětství byla Z deníku kocoura Modroočky, to bylo asi v druhé třídě? Pak jsem začala hodně číst v té třetí a čtvrté..

13. Jak často nakupuješ knihy?
Když jsou peníze.. Naštěstí jsem se v posledních týdnech naučila šetřit na knihy, které chci a vyjdou nebo si říkám, že mám doma knih na čtení ještě dost, tak mě jeden týden bez nové knihy nezabije! Taky jsem si vzpomněla, že chodím nakupovat, když jsou slevy!!!

14. Jak často se podíváš na poslední stránku knihy? 
Nedělám to ráda, ale omylem se to prostě občas stane :D pak tu jsou samozřejmě spoilery jménem kamarádky.. 

📚Odpovědět na otázky nebylo těžké, ale tag byl dlouhý, takže doufám, že se vám líbil! Budu moc ráda, když mi do komentářů napíšete odkaz na váš tag! 😃

9 komentářů:

  1. Skvělý a myslím že v některých věcech jsme se docela schodli :D jako třeba mít rozečtenou jen jednu knížku a nebo s tím hlukem... radši se všemu vyhýbám a hledám si ten svůj klid :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezký. Skoro ve všem se s tebou shoduji. Jen ve vypuštěné vaně mě číst zatím nenapadlo :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ^^ tu vanu zkus, jen tam musíš dát hodně měkkých dek :)

      Vymazat
  3. Zajímavý tag, zajímavé odpovědi. Ve spoustě z nich se vidím a odpověděla bych v podstatě hodně podobně. A protože jsem nikdy žádný tag nevyplňovala a tenhle se mi líbí, rozhodla jsem se, že ho zkusím udělat také. Takže kdyby jsi chtěla porovnat odpovědi... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, určitě se kouknu, ale mohla bych poprosit odkaz na blog? :D

      Vymazat
    2. http://srdceknih.blogspot.cz/
      Jop, na to jsem zapomněla :)))

      Vymazat
  4. Tenhle tag znám a myslím si, že už jsem na něj jednou odpovídala na jednom z mých minulých blogů. Je to takový ten obecný tag o čtení. Ve většině z toho s tebou souhlasím :)

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Za každičký komentář jsem nesmírně ráda! :)